Flinke winst- en omzetstijging voor led-producent Signify | Financieel | Telegraaf.nl

2022-03-02 09:43:47 By : Ms. Freya Zhang

Led-technologie Signfiy leidend in Europa.

Amsterdam - Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het laatste kwartaal zijn omzet met 4,5% zien toenemen tot iets meer dan €2 miljard. De winst die het daarop boekte kwam uit op €170 miljoen, na €137 miljoen een jaar eerder.

Led-technologie Signfiy leidend in Europa.

Het bedrijf denkt de rest van het jaar zijn omzet met tussen de 3 en 6% te kunnen laten groeien, dankzij een robuste vraag naar energiezuinige verlichting.

Ondanks dat de externe omgeving in ’mogelijk nog uitdagender was dan in 2020, sprak topman Eric Rondolat over de prestaties van 2021 als ’een solide basis voor een nieuw jaar van groei in 2022’.

Signify had volgens Rondolat de afgelopen periode minder last van tekorten aan onderdelen. Daardoor kon het verlichtingsbedrijf vertraagde bestellingen gedeeltelijk uitvoeren.

De voormalige lampendivisie van Philips kampt onder meer met een tekort aan chips, die het nodig heeft voor slimme lampen zoals de Philips Hue. De problemen in de toeleveringsketen worden veroorzaakt door containertekorten en overbelaste havens.

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Een groot Russisch militair konvooi is onderweg naar Kiev. Volgens voormalig Rusland-correspondent Wierd Duk heeft Vladimir Poetin zijn strategie opnieuw moeten bepalen.

Sergei Kislitsia, de vertegenwoordiger namens Oekraïne bij VN-overleggen, heeft tijdens een zitting hard uitgehaald naar Vladimir Poetin. Hij vergeleek de Russische president met Adolf Hitler.

Op een video is te zien hoe een overheidsgebouw in de Oekraïense stad Charkov wordt gebombardeerd. Het is niet bekend of er ook slachtoffers zijn gevallen bij de aanval.

Een snelle update vanuit showbizzland: de laatste nieuwtjes en de meest besproken foto’s en filmpjes van de sterren.

Voor beleggers in chipfonds Intel zijn het zware tijden. De voormalige beursparel lijkt ondanks de wisseling van de wacht in de top geen goed te kunnen doen bij marktpartijen.

AMG, toeleverancier van speciale metalen en mineralen voor bijvoorbeeld producenten van batterijauto’s, heeft over afgelopen boekjaar een 29% omzetstijging geboekt bij een verdubbeling van zijn bedrijfsresultaat.

De populariteit van leasen is afgelopen jaar weer verder gestegen onder zowel zakelijke als particuliere automobilisten. Nederland telde eind 2021 ruim 1,2 miljoen leaseauto’s, een stijging van 5,2% ten opzichte van 2020. Hoewel het nog een relatief nieuw markt is, groeit het aantal leasefietsen en ...

Nederlandse ondernemers in Oekraïne zijn wel wat gewend. De militaire dreiging uit Rusland beïnvloedt vooral de stemming onder klanten en personeel.

Energiespecialist Alfen maakte ook in 2021 een sterke groei door. De producent van onder andere laadpalen en energieopslagsystemen profiteert naar eigen zeggen volop van de energietransitie die op stoom komt, waarbij steeds meer mensen en bedrijven overschakelen naar duurzame energievormen en elektr...

Chinese ex-werknemers die met bedrijfsgeheimen van ASML aan de haal zijn gegaan, hebben in China een bedrijf opgericht dat sinds vorig jaar probeert de betreffende technologie te verkopen.