Willie verpot zijn planten en zet ze op hun plaats - CNNBS.nl

2022-04-22 17:44:25 By : Ms. Lois Wu

Willie’s nieuwe kweekronde is goed en wel onderweg. Zowel de Jack Herer plantjes als de Sneeze dames krijgen nieuwe potten, en daarna is het tijd om de Sneeze planten naar hun eigen kweekkast te verhuizen. Daar test Willie onder meer het verschil tussen vaste voedingstabletten en vloeibare voeding. Dat en nog veel meer lees je in dit geheel nieuwe kweekavontuur! 

De eerste twee weken van mijn nieuwe kweek zitten erop, dus ben ik er weer met een nieuw kweekavontuur. De afgelopen 14 dagen zijn soepel verlopen maar ik heb uiteraard het een en ander met jullie te bespreken. Laten we maar snel van start gaan. Als eerste spring ik in mijn tijdmachine en neem ik jullie mee naar het einde van de eerste kweekweek.

Het is tijd geworden om de dames te verhuizen naar een grotere bloempot. Ze krijgen daarbij een mix van twee soorten aarde. De lichtmix van Biobizz en de Batmix van Plagron. Deze twee zakken heb ik in mijn grote curverbox gedaan en even goed door elkaar gemengd. Ik had verwacht dat de Batmix wat zou ruiken maar dat was niet het geval. Nou, het ruikt in ieder geval niet sterker dan de andere zak met aarde.

Ik had ook nog een tip ontvangen om mijn bodemleven te verbeteren met BioTabs Startrex. Ik was dat ook van plan om te doen, maar ik had nog iets anders in mijn magazijn liggen, dat bij een ander project over was gebleven.

Dat zijn BioTabs; niet hetzelfde maar ze bevatten wel nuttige bacteriën en ik ben benieuwd of het werkt. Deze ik alleen bij de linker Sneeze in de kleine CNNBS G-Kit, en volgens de gebruiksaanwijzingen in de aarde gedaan. Ik heb hier weer voor de Sneeze gekozen, omdat ik met die soort al wat ervaring heb opgedaan, en dat is niet het geval met de Jack Herer. Nu is het afwachten of er een verschil ontstaat tussen de twee dames in de kleine CNNBS G-Kit.

Inmiddels zijn we aangekomen in de tweede week. In de grotere CNNBS G-Kit XL staan de vier Jack Herer dames. Deze vier kleine plantjes maken het goed en zijn de afgelopen dagen snel aan het groeien. Op de foto zijn twee kleine kleine zakjes te zien. Dat zijn de zakjes met roofmijt. Ik heb deze maar meteen besteld en preventief bij de planten gedaan. Na de overlast van varenrouwmuggen in de vorige kweekronde wil ik het dit keer voor blijven.

Als we de vier Jack Herer dames van dichtbij bekijken zien ze er mooi donkergroen uit. Eén van de vier heb ik iets moeten ondersteunen met twee satéstokjes. Ze was tot twee keer toe omgevallen, en dat wil ik natuurlijk niet hebben want ik wil de dames op gelijke hoogte houden. De plantjes hebben een gemiddelde hoogte van 12 centimeter ongeveer.

De 315 Watt CMH binnnenzon hangt 51 centimeter boven de kleine Jack Herer dames. Dit is op het moment de laagste stand van de lamp. Ik zal dit volgende week aanpassen zodat de binnenzon 10 centimeter lager komt te hangen.

Het lichtschema staat natuurlijk nog op 18/6 (18 uur aan en 6 uur uit). De gemiddelde temperatuur van de afgelopen twee weken was 23,89 graden Celsius. Er is rond 9 april een duidelijke stijging in temperatuur te zien. Dat is de overstap van de 14 Watt LED lamp naar de 315 Watt CMH kweeklamp. Deze geeft natuurlijk ook meer warmte af dan de andere lamp. Het is ook goed te zien dat niet alle warmte de kamer verlaat waar mijn grote kweekkast staat. De temperatuur daalt niet meer zo ver als daarvoor, als de lamp uit is. Het is daarbij ook buiten wat warmer geworden de afgelopen dagen.

De gemiddelde luchtvochtigheid van de afgelopen periode was 42,13 procent. Dat is wat aan de droge kant, maar dat moet wel goed gaan. Hopelijk komt het ook goed met de grafiek hiervan.

Dan zijn we aangekomen bij het nieuwe onderwerp: het waterverbruik. Dit is een grafiek van het gebruikte water per week. Zoals je kunt zien zit er een redelijk stijgende lijn in, en ik ben benieuwd of deze lijn zo doorzet. De tijd zal het leren…

Ik bewater de dames dagelijks en ze krijgen sinds maandag ook voeding van Plagron bij het water. Ze krijgen dan 60 milliliter water met voeding per plant.

Ik kreeg afgelopen week ook nog wat tips voor een nieuwe vochtsensor, bedankt daarvoor. Ik was eigenlijk niet van plan om met een vochtsensor aan het werk gaan maar wilde het ouderwets doen. Gewoon een vinger in de aarde en voelen. Tja, en toen begon het weer te kriebelen en heb de mail er nog eens bij gepakt. De eerste was een bodemvochtigheidssensor. Deze heb ik al een keer gebruikt heeft het helaas geen hele ronde volgehouden. De tweede bodemvochtsensor vond ik wel een goed idee, alleen had ik geen Raspberry Pi meer beschikbaar. Toen ik vervolgens op zoek ging naar een Raspberry Pi, kwam ik echter deze sensor tegen: de ESP32 Plant Sensor van HiGrow. Ik heb deze ooit gekocht maar nooit echt gebruikt. De komende weken wil ik me hierin gaan verdiepen.

Dan ga ik weer even terug naar de G-Kit met verhogingsset. Hier zijn de twee Sneeze dames inmiddels ingetrokken. Ze staan daar onder de G-Bars 150 Watt (het nieuwe model G-Bars vind je hier) en staan er ook goed voor. Ook deze dames hebben een mooie groene kleur. Ik heb ze wel iets moeten ondersteunen met satéstokjes. Dit komt deels omdat de drie ventilatoren recht boven de dames staan en ik die van de week iets te hard had gezet, waardoor de dames werden omgeblazen. Dus heb ik de dames weer even op de been geholpen met een wandelstok. De Sneeze aan de linkerkant heeft de BioTabs in de aarde en op het moment is er nog geen verschil. Had ik ook niet echt verwacht na slechts één week 🙂

De Sneeze planten staan 30 centimeter onder hun binnenzon. De gemiddelde temperatuur van de afgelopen twee weken was hier 23,80 graden Celsius met een luchtvochtigheid van 42,21 procent. De bewatering van de dames loopt nog gelijk met die uit de CNNBS G-Kit XL. Alleen de linkerdame niet want die krijgt alleen water zonder voeding.

Met de opstart van de nieuwe kweekronde heb ik ook weer een nieuwe video gemaakt. De kleine plantjes hebben er zin in! Je ziet ze vrolijk dansen en kronkelen zich omhoog richting de binnenzon.

Dat was het weer voor nu. Over twee weken in mijn kweekavontuur onder meer: zijn de dames veel groter geworden? Werkt de vochtsensor al? En is er een verschil te zien tussen de twee Sneeze plantjes?

Volgens overheid, politie en justitie is wiet kweken minimaal crimineel en ondermijnend. Durf jij eigenlijk nog wel wietplanten in de grond of pot te zetten?

CNNBS maakt gebruik van cookies voor een optimale ervaring.

Wil je meer weten over het gebruik van cookies? Lees onze cookie policy.

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.