"Onze klanten willen dat we op de schoonste manier telen, hoe moeilijk dat ook is"

2022-03-02 09:43:52 By : Mr. siven wang

"Je moet consistent zijn: of het nu gaat om de visie van het bedrijf of de kwaliteit en de smaak van je producten, je moet een partner zijn waar je klanten op kunnen vertrouwen," zegt Shaoul Abramzcyk. Deze focus heeft geleid tot een constante groei van de Groupe Mandar, het familiebedrijf waarvan hij directeur is. Groupe Les Halles Mandar heeft onlangs hun areaal voor teelt op water uitgebreid met een nieuwe kas met een NFT-systeem, waarin basilicum wordt geteeld.

Oplossingen voor aromatische kruiden "Toen onze ouders dit bedrijf begonnen, was het onze taak om fruit en groenten te leveren aan de beroemdste restaurants in Parijs," herinnert Shauoul Abramzcyk zich. "In het begin van de jaren '80 vroeg een van de chef-koks mijn ouders om oplossingen te vinden voor aromatische kruiden. Eerst vroegen we enkele telers om over te schakelen op dit bedrijf, maar toen besloten we om het zelf te doen."

Ze kochten een voormalige geraniumkas van 14 ha en schakelden die geleidelijk over op kruiden in potten. "De infrastructuur was vergelijkbaar en de knowhow was ook niet al te verschillend," vertelt Shaoul.

Sindsdien is het bedrijf gegroeid met hun kruidenbedrijf. Daarnaast telen ze fruit en groenten en hebben ze een divisie gewijd aan knoflook, uien en sjalotten. Met meer dan 450 werknemers is de Les Halles Mandar Group een belangrijke speler die retailers, restaurants en e-commerce spelers voorziet van hun AGF-producten.

NFT-goten Meer dan tien jaar geleden was het bedrijf een van de eerste die aromatische kruiden op water teelden. Tegenwoordig werken ze vooral in NFT-goten. "Ik geloofde in deze techniek omdat ik zag dat het werkte. Het product dat wij telen is veilig, zonder gewasbeschermings- of verbeteringsmiddelen. Het is een schoon product, en we hebben gezien dat het terughalen van het water je teelt verbetert."

Maar Shaoul voegt eraan toe dat er meer aan de hand is. "Onze klanten willen dat we op de schoonste manier telen, hoe moeilijk het ook is, en ze zeggen dat de smaak van onze producten goed is en dat ze het willen blijven gebruiken. We kunnen natuurlijk veel technische woorden gebruiken om uit te leggen dat ons product van de hoogste kwaliteit is, maar dat onze chefs het ermee eens zijn dat het voor hen een goed product is, is het belangrijkst."

Investeren en uitbreiden Over het algemeen hebben ze vertrouwen in de ontwikkelingen in de aromatische kruidenmarkt; dat is ook de reden waarom het bedrijf veel investeert in het hydroponisch telen ervan. Hun meest recente aanwinst is een Tapkit systeem. Dit systeem is ontwikkeld om overal ter wereld bladgroenten te telen. Normaal gesproken is de Tapkit een complete eenheid van 500 m² die 6-12 ton bladgroenten en verse kruiden per jaar kan opbrengen.

In tegenstelling tot deze complete kits, bevinden de recente installaties zich in bestaande kassen en vooral de tunnelkas. Op die manier duurt het ombouwen van de kas naar hydrocultuur slechts enkele weken. Momenteel teelt het bedrijf er basilicum in, dat "steeds belangrijker wordt omdat het wordt gebruikt in sauzen en in desserts."

"We willen niet alleen in kwantiteit groeien, maar ons ook richten op de technische kant en investeren in onze kennis," zegt Shaoul. "We geloven in dit systeem en in de ontwikkelaars, want zij spreken dezelfde tuinbouwtaal als wij. We zijn er zeker van dat dit systeem nuttig voor ons is en zien deze 500 m² als een proef. Als het werkt, willen we uitbreiden met meer Tapkits."

Duurder "Onze strategie is misschien duurder dan telen in de aarde, maar het zal ons helpen onze positie in de markt te behouden, omdat het ons het product brengt dat onze klanten willen kopen. Om die positie te behouden, moeten we investeren en de beste oplossing vinden. En zelfs als we zeker zijn van de beste oplossing, moeten we blijven investeren in R&D om te zien wat er gebeurt."

"Ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst zal gebeuren, maar we zijn er nu van overtuigd dat onze strategie, om een grote teler van aromatische kruiden te zijn, een goede beslissing is. We weten dat we constant moeten zijn in wat we leveren. We willen de partner zijn waar onze klanten op kunnen vertrouwen."

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | GroentenNieuws.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.