Exclusief interview met een wietplant - CNNBS.nl

2022-05-13 17:53:28 By : Ms. Macy S Lee

Jawel, eindelijk is het zover. Na maandenlang aandringen …uh doorroken hebben we eindelijk een exclusief interview met niemand minder dan wiet zelf! Een in een sea of green gekweekte Amnesia vertelt openhartig over haar leven in de wietschuur van Europa, het cannabisverbod, waarom ze THC produceert, hoe het is om opgerookt te worden en nog veel meer.

Het is niet elke dag dat we een wietplant spreken. Vanwaar dit interview? Klopt, wij wietplanten communiceren eigenlijk voornamelijk met andere planten en insecten. In dit geval vond ik een interview echter wel een goed idee. De uitgelezen kans om onze kant eens te belichten, en dan heb ik niet over kweeklampen. Bovendien had je genoeg van me gerookt, anders verstond je me waarschijnlijk niet eens.

Kun je jezelf even voorstellen? Natuurlijk, ik ben de lulligste niet. Mijn persoonlijke leven begon en eindigde in een kweektent in Sint Hubert. Je weet wel, in Noord-Brabant, de wietschuur van Europa zoals jullie het noemen. Ik stond daar hutje mutje, met nog 35 klonen van mezelf op een vierkante meter. We kregen automatisch water en mineralen. We werden op onze wenken bediend, dat wel. Maar ik zou toch liever groeien zoals mijn voorouders. Die komen waarschijnlijk uit het oosten, en werden daar vele malen groter dan ik in die kweektent kon worden. Ik word tegenwoordig in Amsterdam verkocht als Amnesia maar ik heb een lange familiegeschiedenis in de warmste gebieden van moeder aarde.

Oh ja? Vertel eens… Nou, als Amnesia heb ik al vele prijzen in de wacht gesleept en daarover gesproken: in Amsterdam ben ik niet aan te slepen! Mijn voorouders gaan echter al heel wat jaartjes terug en er gaan zelfs geruchten dat mijn indica familieleden zo’n 2000 jaar geleden het geheime ingrediënt waren van Jezus’ heilige zalfolie.

In ieder geval ben ik zelf voornamelijk het nageslacht van wietplanten die eeuwenlang rond de evenaar te vinden waren. Ach wat maakt het ook uit, uiteindelijk stammen we toch allemaal van één en dezelfde familie af: cannabaceae. Hop en cannabis ruderalis horen ook tot mijn familie.

Vind je het eigenlijk wel leuk om gerookt te worden? Och, ik heb daar eerlijk gezegd niet zoveel problemen mee. Weet je, als jullie mij roken dan zit mijn leven er toch al op, en via mijn effect kan ik jullie hopelijk nog wat bijbrengen. Daarnaast zijn jullie met meer dan 7,5 miljard mensen, zo’n beetje de meest succesvolle diersoort op aarde. Door een symbiose met jullie te vormen doen wij wietplanten het ook niet zo slecht, al zeg ik het zelf…

Waar ik persoonlijk wel veel moeite mee heb is hoe jullie mij kweken: binnen weggestopt in kelders en schuurtjes onder energieslurpende lampen. In plaats van op prachtige gebergtes en hoogvlaktes waar ik zelf ook nog een beetje kan genieten.

Ik ben van mezelf ontzettend begaan met het milieu en de planeet. Als ik groei neem ik meer CO2 uit de lucht op dan welke andere plant dan ook. Waar ik groei daar saneer ik de bodem en maak ik de grond weer schoon voor andere gewassen. Maar met jullie stomme verbod hebben jullie mij tot milieuvervuiler gemaakt, die stroom vreet en woonruimte in beslag neemt. En als ik pech heb is dat ook nog eens voor niks want als ik ontdekt wordt, dan wordt ik door de politie vernietigd.

Maak je je THC speciaal voor ons? Typische mensenvraag weer, alles draait bij jullie om jezelf. Maar nee. Ik heb mijn THC niet voor de mensen ontwikkeld. Heel veel planten maken harsen aan, als lokstof voor bepaalde insecten of om andere beestjes bijvoorbeeld af te schrikken. De natuur is een constante strijd om te overleven, en hars en ook THC hoort bij mijn overlevingsstrategie. Ik gebruik het om mijn kostbare zaden te beschermen tegen schadelijke straling van de zon, en om dieren af te schrikken. Het werkt tegen de meeste zoogdieren best goed, maar op jullie had het een tegenovergesteld effect. Maar goed, dat heeft ons ook weer geen windeieren gelegd zoals ik al zei.

Tot slot, heb je nog een boodschap voor onze lezers? Uiteraard, ik ben wiet dus waarom zou ik geen boodschap voor jullie hebben? Ik zou willen zeggen, stop onmiddellijk met mij te verbieden. Ik ben een milieuvriendelijke en snelgroeiende plant en ik sta te popelen om jullie van dienst te zijn met medicijnen, voedsel, bouwmateriaal en ijzersterke vezels. Mijn zaden kunnen miljarden mensen voeden en zitten boordevol met gezonde omega 3 en 6 vetzuren. Ik ben een medicinale plant die gratis groeit en bloeit. Het verbod op mij maakt mensen crimineel, criminelen rijk, en mijzelf milieuvervuilend en onnodig duur.

Volgens overheid, politie en justitie is wiet kweken minimaal crimineel en ondermijnend. Durf jij eigenlijk nog wel wietplanten in de grond of pot te zetten?

CNNBS maakt gebruik van cookies voor een optimale ervaring.

Wil je meer weten over het gebruik van cookies? Lees onze cookie policy.

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.