Overname geeft Signify toegang tot verlichting cannabisteelt VS | Financieel | Telegraaf.nl

2022-04-22 17:53:49 By : Mr. Steven Liu

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsbedrijf Signify, de voormalige lichtdivisie van Philips, versterkt zijn divisie voor landbouwverlichting.

Het bedrijf maakte bekend het Amerikaanse Fluence over te nemen van concurrent Osram. Aan Fluence hangt een prijskaartje van 242 miljoen euro. Door de overname van Fluence krijgt Signify ook de toegang tot lichttoepassingen van dat bedrijf die worden gebruikt bij de legale teelt van cannabis.

Met de overname versterkt Signify onder andere zijn aanwezigheid op de Amerikaanse markt voor tuinbouwverlichting. Volgens het Eindhovense bedrijf zal de wereldwijde markt voor tuinbouwverlichting, die steeds specifieker wordt ingezet bij het verbouwen van gewassen, tegen 2024 met 20 procent zijn gegroeid tot een totaal van 1,6 miljard euro.

Cannabis is op dit moment de belangrijkste aanjager van de groei van Fluence, dat het meeste van zijn geld in Noord-Amerika verdient. In delen van de Verenigde Staten en in Canada is die teelt gelegaliseerd. In de twaalf maanden tot 1 oktober was het bedrijf goed voor een omzet van 124 miljoen euro.

De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. De verwachting is dat de deal in de eerste helft van volgend jaar wordt afgerond. Fluence zal dan als losse entiteit opereren binnen de landbouwverlichtingsactiviteiten van Signify.

Signify benadrukt dat het alleen verlichtingsproducten voor de cannabisindustrie levert aan telers die daar wettelijk toestemming voor hebben. Dat gaat dan ook alleen om landen waar de teelt voor recreatief gebruik is toegestaan. Fluence houdt zich ook aan de lokale wetgeving en levert geen verlichting voor cannabisproductie in regio's waar dit niet is toegestaan.

Elke ochtend het belangrijkste financiële nieuws.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Voor het eerst sinds de Jumbo-rel in februari staat Glennis Grace weer op het podium. Verslaggever Jordi Versteegden spreekt fans van de zangeres in de rij voor het concert in Venlo.

D66-partijleider Sigrid Kaag heeft donderdagmiddag voor het eerst uitgebreid gereageerd op de MeToo-affaire binnen haar partij. Politiek commentator Wouter de Winther was erbij en analyseert.

Nieuwe beelden van Vladimir Poetin hebben geleid tot speculaties over de gezondheidstoestand van de Russische president. In de video is te zien dat hij in gesprek gaat met zijn minister van Defensie, Sjojgoe. Lees hier het hele artikel.

Het tweede grote offensief van Rusland in Oekraïne is dinsdag begonnen. Uit verschillende steden in het oosten van het land werden explosies gemeld. Volgens Bob Deen, Rusland-expert van Clingendael, komen de Russen veel te snel opnieuw in actie.

Het bestuur van Twitter doet niet wat het beste is voor de aandeelhouders van het socialemediabedrijf. Dat heeft multimiljardair Elon Musk gezegd in reactie op een tweet van iemand die wijst op het kleine aantal aandelen van Twitter dat bestuursleden bezitten.

Twitter heeft een beschermingsconstructie opgetuigd die kan verhinderen dat het socialemediabedrijf zomaar ongevraagd wordt overgenomen. Daarmee lijkt de onderneming te willen verhinderen dat Tesla-topman Elon Musk de controle overneemt zonder met de directie van Twitter in gesprek te gaan.

De overname van maritiem dienstverlener Boskalis kan een verdere consolidatie in de baggerwereld versnellen. Een Nederbelgische combinatie zou een uitweg kunnen zijn in een sector waar de concurrentie moordend is, maar waar met de stijgende olieprijzen ook veel te verdienen valt.

Het tweede jaar van de coronacrisis heeft goed uitgepakt voor erotiekconcern EQOM. Het bedrijf achter onder andere sekspeeltjesmaker EasyToys zag zijn omzet het afgelopen jaar verdubbelen.

Salade- en broodbelegmaker Signature Foods, eigenaar van onder meer Johma, koopt zijn aandeelhouder Pamplona Capital Management helemaal uit met een ingenieuze lening. Pamplona herbelegt veel Russisch geld. Het bedrijf komt daarmee in handen van vijftig overwegend Nederlandse personeels- en directie...

Een schoolvoorbeeld van een totaal mislukte overname, zo mag je de aankoop voor €21 miljard van 33 Amerikaanse Westfield-winkelcentra door Unibail-Rodamco inmiddels wel noemen. Slechts vier jaar na deze miskoop blaast het winkelvastgoedconcern nu definitief de aftocht uit de Verenigde Staten.

6-Pack Sloggi Men Go ABC Natural

6-Pack Sloggi Men Go ABC Natural